Které lokality v Praze u cizinců nejvíc frčí?

16.6.2017

Praha je stověžatá a každému se líbí žít na jiné ulici, u jiného parku, na kraji města anebo naopak přímo v centru. Jelikož ve Foreigners našima rukama prošly už tisíce klientů pátrajících po ubytování v českém hlavním městě, víme, kde si přejí bydlet zahraniční nájemníci.

Praha 2

• Vinohrady
Na Vinohradech se pohybuje velká komunita cizinců, především ze Spojených států amerických. A tak když přijede nový Američan, je to oblast, která ho láká, pokud chce být “mezi svými”. Může zajít do americké restaurace nebo baru, v neděli je na programu mše a gospel.
• Centrum
& Riegrovy sady
Riegrovy sady mají cizinci ve velké oblibě. Je to park s výhledem na celou Prahu, s hospůdkami a chill out zónami, kde mohou (nejen expati) vypnout a zrelaxovat.
• Nové Město
Na Kateřinské ulici sídlí 1. Lékařská fakulta Karlovy univerzity, a tak je Praha 2 (například Karlovo náměstí) plná mediků a populární právě v jejich řadách.

Praha 3
• Žižkov
Žižkov je oblíbenou pražskou čtvrtí nejenom díky svým kavárnám a vinárnám, ale také pro výhodnou polohu – je stále v centru, tamními ulicemi ovšem neproudí davy turistů. A cizinci žijící v Praze to ví – proto jich tam bydlí hodně a nově příchozí se k nim rádi připojují.

Žižkov se svou populární televizní věží patří mezi expaty vyhledávané lokality k bydlení

Praha 4
• Pankrác, Brumlovka, Chodov

Byznys. Tak by se jedním slovem dala pojmenovat Praha 4, kde sídlí mnoho velkých korporátních firem, zabývajících se hlavně informačními technologiemi. Tyto společnosti ve velkém zaměstnávají zahraniční pracovníky, kteří pak chtějí bydlet buď hned u práce nebo v jejím blízkém okolí.

Praha 5 + Praha 6
Motol a 2. Lékařská fakulta Karlovy univerzity. To jsou tajemství, která do Prahy 5 a s ní sousedící Prahy 6 přivádějí expaty, především pak studenty medicíny.
Na Praze 6, konkrétně na ulici Charlese de Gaulla, sídlí Mezinárodní britská škola, a tak je tato část oblíbená zejména u diplomatů a zahraničních nájemníků s dětmi.

Praha 8
•Karlín

Karlín je aktuálně jednou z rozvíjejících se částí Prahy. Kromě hudebního divadla a autobusového nádraží Florenc se tak tato lokalita stává známou jako začínající byznys centrum, které do svého nitra přivádí zaměstnance z cizích zemí.

Praha 10
Flora, Vinohrady, Vršovice
Praha 10 je dalším místem hojně vyhledávaným mediky, a to kvůli 3. Lékařské fakultě, která se nachází na Ruské ulici. Bytem v této lokalitě ovšem nepohrdnou ani studenti jiných fakult nebo manažeři, kteří nechtějí bydlet v centru metropole.

Nevlastníte byt či dům ani na jedné ze zmíněných lokalit? Nevěšte hlavu a přečtěte si naše tipy a triky, jak do své nemovitosti nalákat nájemníky, ať se nachází kdekoli

Autor článku:

Lucie Pátková